Πολιτική Προστασίας

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η νομοθεσία αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα αλλάζει με ημερομηνία ισχύος από 25 Μαΐου 2018 (Κανονισμός ΕΕ 2016/679)


Η παρούσα Δήλωση για την Προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων παραθέτει το είδος των πληροφοριών που μπορεί να συλλέξουμε κατά την επίσκεψη σας στην ιστοσελίδα μας και πώς χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες. Όταν μας παρέχετε οικειοθελώς προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομα σας, τη διεύθυνση ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, αντιμετωπίζουμε τις πληροφορίες αυτές με απόλυτη εμπιστευτικότητα και σεβασμό, στην ιδιωτική σας ζωή, λαμβάνοντας τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την περαιτέρω προστασία τους.

Με την επιφύλαξη ειδικών προβλέψεων της Παρούσας Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καμία προσωπική πληροφορία δεν αποτελεί αντικείμενο ενοικίασης, πώλησης, δημόσιας ανάρτησης ή κοινοποίησης σε άλλες εταιρείες, οργανισμούς ή ιστοσελίδες.

Κάνοντας χρήση της ιστοσελίδας αυτής, συμφωνείτε με τους όρους της πλέον πρόσφατης Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Παρακαλούμε, μελετήστε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας www.tokompoloi52.gr, προκειμένου να κατανοήσετε τους γενικούς κανόνες για τη χρήση αυτής. Με την επιφύλαξη των περιπτώσεων που αναφέρονται εγγράφως σε άλλα έγγραφα αποποίησης ευθύνης, πολιτικές όρους χρήσης ή άλλες ειδοποιήσεις της παρούσας Ιστοσελίδας, οι παρόντες όροι χρήσης, η Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η πολιτική για τα Cookies και τυχόν έγγραφα που αναφέρονται σε αυτά, αποτελούν την πλήρη συμφωνία ανάμεσα σε εσάς και το «Το Κομπολόι 52» σε σχέση με την χρήση της Ιστοσελίδας.


Συγκέντρωση πληροφοριών προσωπικών δεδομένων

Η ιστοσελίδα www.tokompoloi52.gr είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε οι χρήστες της να μπορούν να την επισκέπτονται, χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν τη ταυτότητα τους, εκτός και αν το επιθυμούν. Ζητείται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να μας παρέχουν με προσωπικά τους δεδομένα, μόνο στη περίπτωση που θέλουν να προβούν σε κάποια παραγγελία.

Τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούνται στο Κομπολόι 52 περιλαμβάνουν:

  • Στοιχεία ταυτοποίησης όπως: ονοματεπώνυμο, email, όνομα χρήστη ή άλλο παρόμοιο αναγνωριστικό
  • Στοιχεία επικοινωνίας όπως: διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση χρέωσης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σταθερό ή/και κινητό τηλέφωνο και λοιπές πληροφορίες επικοινωνίας.
  • Στοιχεία συναλλαγής όπως: στοιχεία των προϊόντων που αγοράσατε
  • Το Κομπολόι 52 ΔΕΝ συλλέγει στοιχεία συναλλαγής και πληρωμών όπως: στοιχεία χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας (τύπο κάρτας, αριθμό πιστωτικής κάρτας, όνομα που αναγράφεται στην κάρτα, ημερομηνία λήξης και κωδικό ασφαλείας), τραπεζικό λογαριασμό, όνομα δικαιούχου, IBAN και τραπεζικό ίδρυμα.

Η καταχώριση των στοιχείων του χρήστη, κατά την εγγραφή του στην ιστοσελίδα, μόνο όταν ο ίδιος τα παραχωρήσει οικειοθελώς, θα συνεπάγεται τη συναίνεσή του στη συλλογή, χρήση και διαβίβαση των προσωπικών του στοιχείων, βάσει των όρων της παρούσας πολιτικής προστασίας απορρήτου προσωπικών δεδομένων. Σε αυτήν την περίπτωση, συλλέγουμε πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του χρήστη (δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα), όπως το ονοματεπώνυμο σας, την διεύθυνση σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Ο χρήστης, ωστόσο, θα καλείται περαιτέρω ειδικώς και ρητώς να δώσει τη συναίνεσή του προς τούτο, αποδεχόμενος την παρούσα, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής του. Ειδικότερα, ο χρήστης θα αποδέχεται και θα συναινεί όπως η εταιρία, υπό τους όρους των διατάξεων του Ν. 2472/1997 ως έχει τροποποιηθεί με το Ν. 3471/2006 και του κανονισμού 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016, θα διατηρεί σε αρχείο τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη που θα συλλέγονται μέσω της ιστοσελίδας, με σκοπό την πρόσβαση του χρήστη στις παρεχόμενες ηλεκτρονικές εφαρμογές, την εξυπηρέτηση του, την υποστήριξη και εκτέλεση της μεταξύ του χρήστη και το Κομπολοι 52, συναλλακτικής σχέσης, καθώς επίσης για γενικότερους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών της επιχείρησης το Κομπολόι 52, κατόπιν ειδικής προς τούτο συγκατάθεσης του χρήστη.

Επιπλέον ο χρήστης, θα δίδει ρητώς τη συγκατάθεσή του προς το Κομπολόι 52 να του αποστέλλει με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας ενημέρωση για προϊόντα, εκτός και αν επιλέξει ρητά τη μη λήψη ενημερώσεων. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης δύναται, οποτεδήποτε επιθυμεί, να αντιταχθεί στην χρησιμοποίηση των στοιχείων του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου ή άλλων στοιχείων του για την ενημέρωση νέων προϊόντων ή/και υπηρεσιών.


Χρήση προσωπικών δεδομένων

Στο Κομπολόι 52 ενεργούμε μόνοι μας την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που εμείς συγκεντρώνουμε και ουδέποτε διαθέτουμε, ή κοινοποιούμε, ή ανακοινώνουμε σε τρίτους, ή εμπορευόμαστε προσωπικά δεδομένα, ενώ δεν επεξεργαζόμαστε ευαίσθητα δεδομένα.

Με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, ασχολούνται μόνον επιλεγμένα στελέχη μας όταν πρόκειται για την επεξεργασία μιας παραγγελίας τα οποία έχουν ενημερωθεί δεόντως για τις νόμιμες υποχρεώσεις τους και την κρατούσα δεοντολογία και μόνον αυτά έχουν πρόσβαση σε βάσεις προσωπικών δεδομένων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα αφού έχουμε λάβει τη σχετική σας συναίνεση, όπως για τους σκοπούς:

  • Για να σας ενημερώσουμε για εκδηλώσεις, ειδικές προσφορές, προωθητικές ενέργειες και άλλα σχετικά ζητήματα που αφορούν την Εταιρεία και τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, σύμφωνα με το μέσο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει.
  • Για να σας ενημερώσουμε σχετικά με προσφορές ή προωθητικές ενέργειες τρίτων συνεργαζόμενων με εμάς, εφόσον μας έχετε δώσει σχετική συναίνεση, σύμφωνα με το μέσο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει.
  • Για να διαφημίσουμε την εταιρεία και τα προϊόντα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε εσάς και σε άλλα άτομα που μπορεί επίσης να ενδιαφέρονται για αυτά που προσφέρουμε.

Η διασφάλιση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων ενός προσώπου είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Ακολουθούμε αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων και την αποφυγή πρόσβασης σε αυτά από πρόσωπα, δίχως άδεια. Προστατεύουμε τα δεδομένα στο υψίστης ασφαλείας κέντρο δεδομένων μας και συμμορφωνόμαστε με τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας των υπολογιστών. Έχουμε καθιερώσει συστήματα ελέγχου προστασίας του απορρήτου, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή. Ωστόσο, η διαβίβαση των δεδομένων μέσω διαδικτύου πάντοτε επιφυλάσσει κάποιον κίνδυνο. Για παράδειγμα, ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο μπορεί να εμποδίσει μια διαβίβαση, ή θα μπορούσε να βρει έναν τρόπο να διεισδύσει στα μέτρα ασφαλείας μας. Επομένως, παρά το ότι πιστεύουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι τα δεδομένα σας δεν θα κοινοποιηθούν ποτέ με τρόπο που δεν είναι συμβατός με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή όταν αποφασίσετε ποια δεδομένα θα μας στείλετε, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) ή θα μας υποβάλλετε μέσω αυτής της ιστοσελίδας.


Δικαιώματα υποκείμενου στα προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει οποτεδήποτε, το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης ή/και διαγραφής των Προσωπικών του Δεδομένων, καθώς και το δικαίωμα φορητότητας ή/και αντίρρησης, χωρίς ειδική προς τούτο αιτιολογία, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στο Κομπολόι 52 ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Σε περίπτωση άσκησης ενός, εκ των ως άνω αναφερομένων δικαιωμάτων σας, το Κομπολόι 52 θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματος σας, εντός ενός (1) μηνός από την υποβολή και ταυτοποίησή του, ενημερώνοντάς σας γραπτώς για την ικανοποίηση του αιτήματός σας, ή τους λόγους που εμποδίζουν την άσκηση του σχετικού δικαιώματος, ή και την ικανοποίηση ενός ή και περισσότερων εκ των ως άνω αναφερόμενων δικαιωμάτων σας σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Ειδικότερα για την ανάκληση συγκατάθεσης χρήσης της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης, αυτή μπορεί να υλοποιηθεί και ηλεκτρονικά, ακολουθώντας το σχετικό link και τις παρεχόμενες οδηγίες που ενσωματώνονται σε κάθε σχετική επικοινωνία (unsubscribe).

Επιπλέον, εάν θεωρείτε ότι παραβιάζεται, κάποιο δικαίωμα σας ή έννομη υποχρέωση της Εταιρίας αναφορικά με την προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δύναστε να υποβάλλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή.

 


Απόρρητο παιδιών 

Δεν συλλέγουμε εν γνώση μας, οποιαδήποτε πληροφορία από οποιοδήποτε πρόσωπο κάτω των 15 ετών. Ο ιστότοπος, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας απευθύνονται αποκλειστικά σε ανθρώπους που είναι τουλάχιστον 15 ετών ή μεγαλύτεροι.

Εάν είστε κάτω των 15 ετών, μην χρησιμοποιείτε ή παρέχετε καμία πληροφορία σε αυτόν τον ιστότοπο ή σε καμία ή μέσω καμίας από τις δυνατότητές του, μην εγγράφεστε στον ιστότοπο, μην κάνετε καμία αγορά μέσω του ιστότοπου και μην δίνετε καμία πληροφορία για το πρόσωπό σας σε εμάς, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος, της διεύθυνσης, του αριθμού τηλεφώνου ή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει ή λάβει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από παιδί κάτω των 15 ετών θα διαγράψουμε αυτές τις πληροφορίες, εκτός αν έχει δοθεί συγκατάθεση ή εξουσιοδότηση από τον κηδεμόνα του παιδιού.

Εάν θεωρείτε ότι μπορεί να έχουμε πληροφορίες από ή για ένα παιδί κάτω των 15 ετών, επικοινωνήστε μαζί μας.