Πάντα στη ζωή του ανθρώπου υπήρχε η χάντρα, ο κύκλος, τα φυσικά υλικά και τα σχήματα που τόσο πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να του αλλάξουν τη μοίρα. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι λίγες χάντρες δεμένες σε ένα σχοινάκι φέρνουν καλοτυχία, λύνουν μάγια, διώχνουν τις αρρώστιες και δείχνουν πίστη στον Θεό δημιουργό. Η χρήση των χαντρών προσευχής (το σημερινό κομπολόι) διαφέρει ανάλογα με την κουλτούρα και τη θρησκεία κάθε λαού. Όμως, παντού, σε όλο τον κόσμο υπήρχε ένα κομπολογάκι, από τους Ίνκας και τους Μάγια, μέχρι τους Σέκτας της Ινδίας και τους Έλληνες.

Continue reading →


Ο μύθος λέει ότι ο αδερφός των Ηλιάδων, ο Φαέθων, πέθανε στην προσπάθειά του να οδηγήσει την άμαξα του πατέρα του στον ουρανό.  Οι Ηλιάδες δεν άντεξαν τον χαμό του αδερφού τους και θρηνούσαν για αυτόν με τόσο πόνο που οι θεοί τις μεταμόρφωσαν σε λεύκες και τα δάκρυά τους σε κεχριμπάρι.

Continue reading →to-kompoloi-52-apostoles-se-olh-thn-ellada

Tο Κομπολόι 52 ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα για να βρεθεί στο χέρι σας. Για παραγγελίες δεν έχετε παρά να βρείτε το κομπολόι που σας ταιριάζει και να επικοινωνήσετε μαζί μας!!


Στην πόλη Γιαντάρνι του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας βρίσκεται το «ορυχείο» κεχριμπαριού Πριμόρσκαγια, όπου η Εταιρεία Κεχριμπαριού επεξεργάζεται έως και 400 τόνους ετησίως. Είναι το μοναδικό επίσημο «ορυχείο» κεχριμπαριού της Ρωσίας. Η Σοβιετική Ένωση το 1945 είχε αποσπάσει το σημερινό Καλίνινγκραντ από τη ναζιστική Γερμανία. Οι Γερμανοί ήταν πρωτοπόροι στη βιομηχανία κεχριμπαριού στην περιοχή, που ήταν γνωστή ως Ανατολική Πρωσία.o.

Continue reading →


mastic

“Δεν αντέχω τα παράθυρα χωρίς θέα..
Τα παράθυρα βρίσκονται εκεί για να ταξιδεύουν τη ματιά..
Για ν’ αποκαλύπτουν ορίζοντες..
Για να υπόσχονται το “παραπέρα”..
Για να λούζουν στο αληθινό φως τ’ άδεια δωμάτια. ”

Οδυσσεας Ελυτης