Εσείς ξέρετε πως παίζεται το κομπολόι;

tokompoloi52-amber-17-03

Πως μπορείς να διαλέξεις κομπολόι κατάλληλο για το ξεκίνημά σου;

  1.  Αρχικά βλέπεις το βάρος και το μέγεθος των χαντρών που βολεύουν στο χέρι σου. Οι χάντρες του κομπολογιού σου πρέπει πάντα να έχουν μονό αριθμό, ο αριθμός των χαντρών του κομπολογιού δεν συνδέεται μόνο με τη θρησκεία. Η μονή χάντρα στο κομπολόι δημιουργεί ένα ημικύκλιο και κατά συνέπεια φαίρνει την ισορροπία στο παίξιμο.
  2. Φροντίζεις ώστε το μέρος από το σχοινάκι του κομπολογιού που μένει κενό, χωρίς χάντρες, να είναι στο μήκος όσο και η παλάμη του χεριού σου ή ακόμα πιο ιδανικά όσο το μήκος των τεσσάρων δαχτύλων γύρω στα οποία θα “γυρνάει” το κομπολόι.
  3. Ξεκινάς τις δοκιμές και το προσαρμόζεις ανάλογα με τα κέφια και την εμπειρία σου!

Ποιά είναι τα υλικά που θα σε βοηθήσουν να μάθεις παίζεις κομπολόι;

  1. Τα πλαστικά κομπολόγια, θα βρείς σίγουρα ένα οικονομικό κομπολόι που δεν θα λυπηθείς όταν πέσει κάτω ή όταν χτυπήσει στο τραπέζι στη προσπάθεια σου να μάθεις να παίζεις.
  2. Τα κομπολόγια από βακελίτη, διότι μπορούν να βγουν σε μία ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων και το βάρος τους είναι ιδανικό. Επίσης θα αγαπήσεις τον ήχο τους παίζοντας κομπολόι και θα ανακαλύψεις ότι αυτό το υλικό όσο περνάει ο καιρός παίρνει μια πιο ολοκληρωμένη και όμορφη μορφή, καθώς γυαλίζει με τη χρήση.
  3. Τα κομπολόγια από κόκαλο ή κέρατο καθώς έχουν ιδανικό βάρος και μεγάλη αντοχή. Δεν θα σπάσουν ακόμα και αν πέσουν κάτω και σίγουρα θα λατρέψεις τον ήχο τους!

Ένα βίντεο για αυτούς που προσπαθούν να μάθουν την τέχνη του κομπολογιού!

Share this post
Το Κομπολόι 52